Revista AMALGAM

Revista AMALGAM – vis și proiecție a unor tineri entuziaști – este revista elevilor din Colegiul Național ”Traian Lalescu” Reșița, publicație bi-anuală care oferă o radiografie a generațiilor de liceeni și a schimbărilor petrecute în liceu.

Primul număr al revistei elevilor AMALGAM a apărut în decembrie 2003, pe când colectivul de redacţie era format din elevi ai unei clase de filologie ce și-au dorit să scrie despre şcoala lor, aşa cum se vede din bancă, în timpul orelor de curs, în pauze, în competiții și proiecte.

Între timp s-au schimbat mai multe colective de redacţie, dar predarea de ştafetă nu a dus la schimbarea intențiilor de la începuturi: de a vorbi în numele elevilor şi pentru ei, de a fi martor la evoluția școlii și a fiecăruia dintre noi.

În cei 20 de ani de viaţă, în numerele revistei, mulţi tineri talentaţi şi-au publicat o parte din creaţii, au semnat articole sau interviuri, au propus sondaje de opinie sau au împărtășit celorlalți gânduri ori experiențe din viața de licean.

Colectivul de redacție:

Natalia Ioana Chisăliță – redactor-şef
Naomi Elena Balamat
Maria Alexandra Bîrdeanu
Andra Maria Bosioc
Sonia Biliana Brăila
Alesia Maria Caimac
Karina Ehrmann
Ana Daria Fîc
Andra Neamțu
Sabina Iulia Popoviciu
Mădălina Andreea Rusu
Bianca Ana Stan
Teodora Ștefania Zmeu

Coordonator: prof. Elena Ivan

Răsfoiți aici numerele revistei AMALGAM!